بهترین کتاب های شعر معاصر
با جریان گرفتن شعر از همان زمان کودکی در پس زمینه ذهن و زندگی ما، در میابیم که این کلمات موزون و خیال انگیز چقدر برای آرامش داشتن و آسودگی خاطر به ما کمک میکنند. حتی زمانی که شروع به حرف زدن میکنیم برای یادگیری و تسلط بیشتر به لغات، به ما شعر می آموزند.
شعر میخوانیم تا احساسات خود را ابراز کنیم و اتفاقات اطرافمان را به گونه ای خیال انگیز بیان کنیم و این شعر خوانی تا سال های کهنسالی ما آدمیان ادامه پیدا میکند؛ همچنین گاها راهی برای فرار از دنیای واقعی ما میشود. شاید با خواندن یک شعر کوتاه در میان یک روز پرمشغله، بتوانید برای چند لحظه به دنیای دیگری بروید و به ذهن و روحتان آرامش ببخشید.
در این مقاله، در نظر داریم تا کتاب هایی به شما عزیزان معرفی کنیم تا شیرینی شعر را در ذهن شما با کتاب های برتر شعر معاصر برای شما خوانندگان عزیز به یادگار بگذاریم.
مشاوره چاپ کتاب شعر
برای چاپ کتاب شعر در نشر متخصصان، شماره تماس خود را وارد کنید.
معرفی بهترین کتاب های شعر
جالب است بدانید بیشتر افراد، اشعار و کتاب های شعر محبوبِ خود را نه از روی اسم کتاب، بلکه از طریق نام نویسنده و شاعر به خاطر میسپارند، از این رو وقتی از یک نفر پرسیده میشود بهترین کتاب های شعری که تابه حال خوانده ای، چه بوده است؟ به جا اینکه بگوید هشت کتاب سهراب سپهری، نام خود نویسنده را به زبان میاورد، به عبارتی تعداد افراد کمی هستند که اشعار معروف را با نام دفیق خودِ شعر و کتاب به یاد دارند.
کتاب آینه در آینه اثر سایه، امیر هوشنگ ابتهاج
مجموعه شعر «آینه در آینه» گزیده اشعار استاد عزیز نسلِ ما، امیر هوشنگ ابتهاج (سایه)شاعر معاصر به انتخاب دکتر محمدرضا شفیعی کدکنی میباشد، استاد کدکنی دربارهی انتخاب اشعار این مجموعه میگوید:
«از دیرباز با شعر سایه انس و الفت داشتهام و نمیدانم چگونه شکر این نعمت را باید گزارد که حشر و نشر بسیار نزدیک با او نیز یکی از خجستگیهای زندگی من در این سالها بوده است. همین دوستی نزدیک مرا گستاخ کرد که یک شب در بهار ۱۳۶۹ در شهر کلن در کشور آلمان، در حضور او، گاه از حافظه و زمانی با مراجعه به مجموعههای شعری او، این انتخاب را روی چند برگ کاغذ انجام دادم و او با بزرگواری، ولی بی هیچ اعمال سلیقهای، پذیرفت که عینا چاپ شود و این است حاصل آن گزینش یکشبه و حداقل سیوپنج ساله.»
برخی از اشعار دوست داشتنی این کتاب شعر:
مژده بده، مژده بده، یار پسندید مرا
سایه ی او گشتم و او برد به خورشید مرا
جانِ دل و دیده منم، گریه ی خندیده منم
یارِ پسندیده منم، یار پسندید مرا
کعبه منم، قبله منم، سوی من آرید نماز
کان صنمِ قبله نما خم شد و بوسید مرا
پرتو دیدار خوشش تافته در دیده ی من
آینه در آینه شد: دیدمش و دید مرا
کتاب نیمه پنهان ماه در سراب برکه ، اثر محمد حمیدزاده
نیمه پنهان ماه در سراب برکه مجموعه اشعاری سروده محمد حمیدزاده است.
نزدیک به 50 قطعه شعر، در قالب کهن و نو، با مضامین متنوع اشعار این مجموعه را تشکیل میدهند. غالب اشعار از مضامینی عاشقانه و عارفانه برخوردارند و و گاه در میان آنها اشاراتی به ابیات و تخلصهای شاعران دیگر دیده میشود.
حمیدزاده کوشیده تا در قالب شعر دغدغههایش نسبت به جهان هستی، زندگی و مفهوم زیستن را بیان کند و در این میان عشق حضور پررنگی در نگاه او دارد.
از دیگر آثار آقای حمید زاده میتوان به ( دایره صفر و یک ) و ( هیچ و گاه) و ( خواب را از من بگیر) و ( مهد فراموشی) اشاره کرد که دارای محتوای قوی و قلمی توانمند میباشد.
کتاب شعر هشت کتاب، اثر سهراب سپهری
کتاب هشت کتاب، مجموعهای از اشعار سهراب سپهری است که شامل هشت دفتر شعر به نامهای: مرگ رنگ، زندگى خوابها، آوار آفتاب، شرق اندوه، صداى پاى آب. مسافر. حجم سبز، ما هیچ ما نگاه است. در جاى جاى هشت کتاب معانى و مفاهیم پُر گل و شکوفه قرآنى در ساقههاى سرسبز ادب فارسى و رگبرگهاى زبان سپهرى جارى است.
با خواندن این مجموعه جوانان با شعر و زندگى سهراب سپهرى، شیوه بیان و زبان او آشنا میشوند.
در کل سبک شعرهای سهراب سپهری، نیمایی و تمامی اشعار او دارای تصویرسازی همراه با زبانی شیوا، خوشایند و منسجم هستند. او در اشعارش بر دیدگاه انسان مدارانه و آموختههایی از فلسفهی ذن، تأکید دارد. او سرودههایش را دور از جامعه میآفرید و برای رسیدن به تنهاییهایش کویرهای کاشان را انتخاب میکرد.
می تراوید آفتاب از بوته ها/ دیدمش در دشت های نم زده/ مست اندوه تماشا، یار باد/ مویش افشان، گونه اش شبنم زده/ لاله ای دیدیم لبخندی به دشت/ پرتویی در آب روشن ریخته/ او صدا را در شیار باد ریخت/ جلوه اش با بوی خاک آمیخته/ رود، تابان بود و او موج صدا/ خیره شد چشمان ما در رود وهم/ پرده روشن بود، او تاریک خواند/ طرح ها در دست دارد دود وهم/ چشم من بر پیکرش افتاد، گفت:/ آفت پژمردگی نزدیک او/ دشت: دریای تپش، آهنگ، نور/ سایه می زد خنده تاریک او
کتاب شاید ، اثر سعید جلالت
شاید
کتابیست پر ازابهام. پر از دودلی. پر از تردید. پر از شک بین دو و سه.پر از پاییز و بهار. پر از انتظار و بدرقه. پر از ترس بین مروه و صفا..و پر از تناقض وجودی انسان..
قصه اینه که ما با همین تناقض آفریده شدیم..تناقض بین بهشت و جهنم. ازل و ابد. فنا و نامیرایی. اصلا ذات آفرینش انسان در گرو تردید و ابهام است.. چیزی بین رفتن و ماندن..خواستن و دل کندن. عشق و نفرت. گلایه و خواهش..پس زدن و تمنا.. همه ی این ضدو نقیض ها تبدیل میشود به تردید.. به اما..به شاید. به بغض.به گریه ی وسط خنده یا حتی خنده ی وسط گریه
گاه بندم میکشی. گاهی رهایم میکنی….
گاه بین گریه ها. بیهوده میخندانی ام….
شاید این کتاب به دلتان بنشیند. شاید نه
کتاب قبله مایل به تو، اثر حمیدرضا برقعی
حمیدرضا برقعی، شاعر آئینی و شاگرد محمدعلی مجاهدی (پروانه) است. نخستین اثر وی با نام طوفان واژه ها که مجموعه ای از اشعار آئینی است، در سال ۸۷ منتشر شده. برقعی هدف خود از سرودن این اشعار را برقراری تعامل بیشتر و بهتر میان شعر آیینی عامه پسند و قابل ارائه در هیئت های مذهبی با شعر خاص پسند و قابل ارائه در همایش های جدی ادبیات مطرح کرده است. موضوعات مهدوی، علوی، فاطمی و عاشورایی بیشترین حجم این مجموعه را به خود اختصاص داده اند.
شاعر در این اثر از قالب های متنوعی چون غزل، چهارپاره، بحر طویل، مثنوی، قصیده، دوبیتی و رباعی برای نظم مضامین ذکر شده بهره برده است.
کتاب شعر مثلِ خون در رگهای من، اثر احمد شاملو
شاملو از شاعران اثر حاضر است که به دلیل سبک خاص و راحتی کلام در شعر، محبوبیت زیادی به ویژه در میان جوانان دارد، کتاب«مثلِ خون در رگهای من» یکی از کتاب های شعر احمد شاملوست که شامل بیست نامه او به همسرش آیدا سرکیسیان است که در سالهای ۴۰ و ۵۰ خطاب به او نوشته است. آیدا سرکیسیان همسر احمد شاملو بعد از پانزده سالی که از مرگ این شاعر جریانساز میگذرد، اجازه انتشار این نامهها را داده است. این مجموعه در قالب ۱۷۲ صفحه به چاپ رسیده است.
رابطه عاطفی و عاشقانه احمد شاملو و آیدا سرکیسیان یکی از مهمترین وجوه زندگی این شاعر است که باعث تحول در زندگی شاملو شد؛ به طوری که در بسیاری از مشهورترین اشعارش رد پای حضور آیدا کاملا محسوس است. به همین دلیل میتوان این رابطه را یکی از تاثیرگذارترین روابط عاشقانهای دانست که شخص شاملو نیز مدام به آن اشاره داشت.
مجموعه کتاب های شعر، اثر فاضل نظری
شعرهای فاضل نظری مخاطبانی در هر دو گروه عام و خاص دارد و سرودههایش در بین اقشار مختلف مردم محبوب است. تمایل به کوتاه سرایی سبب بیشتر خوانده شدن شعرهایش شده و این امر بر میزان محبوبیت آثارش افزوده است. فاضل نظری با همین کلمات سادهای که هرکدام از ما در طول روز و در گفتگوهایمان به کار میبریم، چنان مفاهیمی را بر جان آدمی نقش میبندد که با خواندنش مسحور میشوی. او احساس شما را برمیدارد و در شعر خود آمیخته بهراستی نشانتان میدهد. بیشک کسی که اهل شعر و در پی آن باشد به دنبال بیان آراسته و ساده یا در لفافهی حقیقت است. او در جستجوی معنا در ساحتی متفاوت میگردد. فاضل نظری بهخوبی و شایستگی از «آآن» ما سخن میگوید. او چنان سیال میسراید که بیت به بیت همراهش میرویم.
از آثار این شاعر بزرگ میتوان به گریه های امپراتور، اقلیت، آن ها، ضد، کتاب اشاره کرد.
کتاب شعر دیوان شهریار، اثر محمد حسین بهجت تبریزی
سید محمدحسین بهجت تبریزی متخلص به شهریار، شاعر پارسیگوی آذریزبان، در سال ۱۲۸۵ هجری شمسی در روستای خشکناب در بخش قرهچمن آذربایجان متولد شد. او تحصیلات خود را در مدرسهی متحده و فیوضات و متوسطهی تبریز و دارالفنون تهران گذراند و وارد دانشکدهی طب شد. سرگذشت عشق آتشین و ناکام او که به ترک تحصیل وی از رشتهی پزشکی در سال آخر منجر شد، مسیر زندگی او را عوض کرد و تحولات درونی او را به اوج معنوی ویژهای کشانید و به اشعارش شور و حالی دیگر بخشید. وی سرانجام پس از هشتاد و سه سال زندگی شاعرانهی پربار در ۲۷ شهریور ماه ۱۳۶۷ هجری شمسی درگذشت و بنا به وصیت خود در مقبرة الشعرای تبریز به خاک سپرده شد.
شهریار شاعر محبوب و بلند آوازه کشورمان در عصر حاضر بوده که در سبک های مختلف ادبی نمونه اشعار بی نظیری را از خود برجای گذاشته است، شهریار در سرودن انواع گونههای شعر فارسی مانند قصیده، مثنوی، غزل، قطعه، رباعی و شعر نیمایی تبحر داشته است. از جمله غزلهای معروف او میتوان به علی ای همای رحمت و «آمدی جانم به قربانت» اشاره کرد. مجموع آثار و کتاب های شعر شهریار در قالب دبوان اشعار چاپ شده و قابل خرید است.
کتاب دیوان اشعار پروین اعتصامی
رخشنده اعتصامی مشهور به پروین اِعتِصامی از زنان شاعر ایرانی است، آنچه سبب شده امروز پروین اعتصامی را با این نام و نشان بشناسیم، چاپ دیوان اوست که در سال ۱۳۱۴ به همت پدرش انجام شد. چاپ اول دیوان که آراسته به دیباچه شاعر و استاد سخنشناس، ملکالشعرای بهار است و تحقیق او در تعیین ارزش ادبی و ویژگیهای سخن سخنگوی بزرگ، شامل یکصد و پنجاه قصیده و مثنوی در زمان شاعر و با قطعهای در مقدمه از خود او تنظیم شده است.
کتاب وهم حضور ، اثر مجید نامدار
در این اشعار که در مجموعه «وهم حضور» گرد آمده است، با مضامین مختلفی روبه رو می شویم اما عنصر غالب و شاخص وی، عنصر عشق است که در حالتهای گوناگونش در این رباعیها، به ظهور رسیده است.
موسیقی کلام در سه بخش موسیقی بیرونی، کناری و درونی با استفاده از اوزان اصلی و فرعی رباعی، کلامش را دلنشین و موزون ساخته و درکی روشن برای مخاطب فراهم ساخته است. بهره مندی از آرایه های کلامی و صنعتهای ادبی، بی آنکه در بهکار گیریشان، اصراری داشته باشد، کلامش را شاعرانهتر ساخته است.
مضامین بکر بیآنکه او را از واقعیت دور کند ، در قالب زبانی ساده و روان و اندیشه های جاری در بطن زندگی و پرداختن بدانها در قالب مضامین عاشقانه و شاعرانه، از دیگر ویژگی های شعر اوست؛ امری که شاعر ضمن ان میکوشد تا با جهان مخاطبان عمومی خود، در هر سن و سال و جغرافیایی از باور و احساس، رابطه برقرار کند.
کتاب گزیده اشعار سیمین بهبهانی
سیمین بهبهانی، نویسنده و شاعر معاصر میباشد، سیمین بهبهانی به خاطر سرودن غزل فارسی در وزنهای بیسابقه به نیمای غزل و بانوی غزل معروف است. سهتار شکسته، جای پا، چلچراغ، مرمر، رستاخیز، کولی و نامه و عشق، عاشقتر از همیشه بخوان، با قلب خود چه خریدم؟ یک دریچه آزادی، مجموعه اشعار، یکی مثلاً این که، شعر زمان ما، مجموعه اشعار سیمین بهبهانی از جمله کتابهای منتشر شده او هستند.
کتاب شعر مجموعه اشعار محمد علی بهمنی
محمدعلی بهمنی یکی از شاعران برجسته حال حاضر کشور است که همه ما کم و بیش با شعر او آشنایی داریم، شعر های معروف بهمنی یا جایی نوشته و خوانده شده و یا در ترانه ای آن ها را شنیده ایم، محمد علی بهمنی از کودکی با شاعران بزرگی همچون فریدون مشیری ارتباط داشته و این برخورد ها سبب شده شعر او عمیق و پختگی خاصی به خود بگیرید.
برخی از اشعار برگزیده کتاب های شعر محمد علی بهمنی :
با همهی بیسر و سامانیام
باز به دنبال پریشانیام
طاقت فرسودگیام هیچ نیست
در پی ویران شدنی آنیام
دلخوش گرمای کسی نیستم
آمدهام تا تو بسوزانیام
آمدهام با عطش سالها
تا تو کمی عشق بنوشانیام
ماهی برگشته ز دریا شدم
تا که بگیری و بمیرانیام
خوبترین حادثه میدانمت
خوبترین حادثه میدانیام؟
حرف بزن! ابر مرا باز کن
دیر زمانی است که بارانیام
حرف بزن، حرف بزن، سالهاست
تشنهی یک صحبت طولانیام
ها به کجا میکشیام خوب من ؟
ها نکشانی به پشیمانیام
کتاب دارم خجالت میکشم از اینکه انسانم، اثر مرتضی امیری اسفندقه
مرتضی امیری اسفندقه متولد ۱۳۴۵،در تهران که اصالتاً اهل اسفندقه(شهرستان جیرفت،استان کرمان)می باشد، شاعر ایرانی است. او بابت سرودههای خود، نامزد یا برنده جایزههایی چون کتاب سال، قلم زرین و کتاب فصل شدهاست. امیری اسفندقه درتهران زاده شد، و دوران کودکی خود را در شهر مشهد گذراند. او در این شهر، به انجمنهای ادبی شاعرانی مانند مهدی اخوان ثالث و محمد قهرمان رفتوآمد داشت.
چاپ اشعار شما با نشر متخصصان
نشر متخصصان به عنوان پرکارترین ناشر سال ۱۳۹۷، حامی آثار تمام شاعران و نویسندگان جوان و کهنه کار کشور میباشد و با قیمت مناسب تمام کتاب های شعر شما را چاپ خواهد کرد، جهت کسب اطلاعات بیشتر در خصوص چاپ کتاب شعر و استفاده از از خدمات چاپ کتاب میتوانید به صفحه مراحل چاپ کتاب شعر مراجعه کنید.
سیمین دانشور همسر جلال آل احمد می باشد. اصلاح شودm